Syrop Glukozowy

Syrop glukozowy jest to zageszczony wodny roztwór cukrów prostych i niskoczasteczkowych
wielocukrów otrzymany w wyniku hydrolizy skrobi, uzywany jako surowiec dla przemyslu spożywczego

to zageszczony wodny roztwór cukrów prostych i niskoczasteczkowych wielocukrów otrzymany w
wyniku hydrolizy skrobi.


Charakterystyka Syropów Glukozowych



Dodatkowo syropy glukozowe



Zastosowanie


Syropy glukozowe uzywane sa w:



Syropy Glukozowe (Syropy Skrobiowe)


Sa to zageszczone wodne roztwory cukrów prostych i niskoczasteczkowych wielocukrów otrzymane
w wyniku hydrolizy skrobi pszennej lub/i ziemniaczanej.

Rodzaje oferowanych syropów glukozowych



Parametry fizykochemiczne

SYROP GLUKOZOWY N SYROP GLUKOZOWY C SYROP GLUKOZOWY MN SYROP GLUKOZOWY MS
WYGLĄD GĘSTA, LEPKA CIECZ
BARWA BEZBARWNA DO ŻÓŁTEJ
ZAPACH TYPOWY DLA SYROPU, BEZ OBCYCH ZAPACHÓW
SMAK SŁODKI, BEZ OBCEGO POSMAKU
PRZEŹROCZTSTOŚĆ PRZEŻROCZYSTY DO LEKKO OPALIZUJĄCEGO
ZANIECZYSZCZENIA MECHANICZNE NIEOBECNE
RÓWNOWAŻNIK GLUKOZOWY DE 30-38 38-45 30-38 38-45
ZAWARTOŚĆ MALTOZY n/a n/a 27-37 27-37
ZAWARTOŚĆ SO2 [mg / kg] max. 10
ZAWARTOŚĆ S.S. [%] min.79,0
KWASOWOŚĆ [ml 1n NaOH/100 g] max. 1,7
pH 3,5 – 6,0
ZAWARTOŚĆ POPIOŁU max 0,5 max 0,5 max 0,5 max 0,5


Termin przydatności: 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania: chłodne, suche miejsce.


Ziemniaczany syrop glukozowy


To zageszczony wodne roztwór cukrów prostych i niskoczasteczkowych wielocukrów
otrzymany poprzez kwasowa hydrolize skrobi ziemniaczanej.

Ziemniaczany syrop glukozowy jest produktem naturalnie, calkowicie bezglutenowym.

Moze byc uzywany do produkcji srodków spozywczych specjalnego przeznaczenia
zywieniowego – dla osób cierpiacych na nietolerancje glutenu (chorych na celiakie
lub z alergia na gluten).

Ziemniaczany syrop glukozowy nie zawiera ani nie jest produkowany z surowców
genetycznie zmodyfikowanych (GMO).

Gestosc ziemniaczanego syropu glukozowego mozemy dostosowac do indywidualnych
wymagan odbiorcy.

Rodzaje ziemniaczanych syropów glukozowych


Parametry fizykochemiczne

SYROP GLUKOZOWY N-I SYROP GLUKOZOWY C-I SYROP GLUKOZOWY S-I SYROP GLUKOZOWY W-I
WYGLĄD GĘSTA, LEPKA CIECZ
BARWA BEZBARWNA DO ŻÓŁTEJ
ZAPACH TYPOWY DLA SYROPU, BEZ OBCYCH ZAPACHÓW
SMAK SŁODKI, BEZ OBCEGO POSMAKU
PRZEŹROCZTSTOŚĆ PRZEZROCZYSTY DO LEKKO OPALIZUJĄCEGO NIE OKRESLA SIE
ZANIECZYSZCZENIA MECHANICZNE NIEOBECNE
RÓWNOWAŻNIK GLUKOZOWY DE 30-38 38-45 45-55 55-65
ZAWARTOŚĆ SO2 [mg / kg] max. 10
ZAWARTOŚĆ S.S. [%] min.79,9 min.80,7 min.81,7 min.76,0
KWASOWOŚĆ [ml 1n NaOH/100 g] max. 1,7
pH 5,0 – 6,0
ZAWARTOŚĆ POPIOŁU max 0,5


Termin przydatności: 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania: chłodne, suche miejsce.