SYROP GLUKOZOWY

Produkt słodzący i zagęszczający, wolny od glutenu i GMO, idealny do wyrobów cukierniczych oraz pieczywa, szczególnie ceniony w produkcji żywności bezglutenowej.

O Produkcie

Syrop glukozowy jest zagęszczonym wodnym roztworem skrobi, cukrów prostych i niskocząsteczkowych wielocukrów otrzymanych w wyniku kwasowej hydrolizy skrobi ziemniaczanej. Syrop glukozowy jest popularnym produktem wykorzystywanym, jako surowiec w przemyśle spożywczym. Dzięki swoim właściwościom słodzącym i zagęszczającym, syrop ten znajduje zastosowanie w wielu produktach. Syrop glukozowy ze skrobi ziemniaczanej jest wolny od glutenu. Jest szczególnie ceniony w produkcji żywności bezglutenowej. Syrop glukozowy nie zawiera GMO i jest produkowany z surowców wolnych od modyfikacji genetycznych.

Zastosowania syropu

  • Jako surowiec w przemyśle spożywczym - doskonale nadaje się do produkcji lodów, wyrobów cukierniczych (słodycze np. karmelki, krówki i inne), ciast oraz pomad, polew i napoi
  • Jako środek słodzący i zagęszczacz w produkcji przetworów owocowych - stosowany do słodzenia i zagęszczania dżemów, galaretek i innych produktów
  • Jako surowiec do produkcji wyrobów bezglutenowych - idealny do produkcji żywności bezglutenowej dla osób cierpiących na celiakię, nietolerancję glutenu, ponieważ w sposób naturalny nie zawiera glutenu

Zalety

  • Produkt bezglutenowy: syrop glukozowy ze skrobi ziemniaczanej jest naturalnie wolny od glutenu, co czyni go bezpiecznym dla osób z celiakią
  • Wykonany wyłącznie ze skrobi ziemniaczanej
  • Wszechstronność: świetny zamiennik cukru buraczanego (sacharozy) w wielu różnych produktach spożywczych
  • Korzystnie wpływa na strukturę i konsystencję produktów końcowych
  • Posiada zdolności hamowania krystalizacji cukru
  • Obniża punkt zamarzania
  • Pomaga zachować wilgotność i zapobiega nadmiernemu wysuszeniu produktów spożywczych
  • Umożliwia zachowanie naturalnych kolorów owoców w przetworach owocowych

Przechowywanie

  • Syrop glukozowy w opakowaniach jednostkowych należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
  • Okres przechowywania: 12 miesięcy od daty produkcji

Dostępne opakowania:

  • Wiadra plastikowe: 15 kg, 30 kg
  • Paletpojemniki: 850 kg